Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Απορρίπτει τους φόβους του ΔΝΤ για τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη - Έωλη η μέθοδος ανάλυσης των δεδομένων

Γερμανία - Απορρίπτει τους φόβους του ΔΝΤ για τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη - Έωλη η μέθοδος ανάλυσης των δεδομένων
«Κανείς δεν εκπλήσσεται από το χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη»
Τους φόβους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον αποπληθωριστικό κίνδυνο στην Ευρωζώνη απορρίπτει κατηγορηματικά η Γερμανία.
Απαντώντας στις ανησυχίες του ΔΝΤ - το οποίο προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο αποπληθωριστικού σπιράλ στην Ευρωζώνη - το Βερολίνο εκτιμά πως το Ταμείο δεν ανέλυσε επαρκώς τον προσωρινό χαρακτήρα των παραγόντων που ασκούν καθοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό. Σύμφωνα με το Βερολίνο, οι εν λόγω παράγοντες έγκεινται στις τιμές της ενέργειας και στους μισθούς των χωρών της περιφέρειας.
«Κανείς δεν εκπλήσσεται από το χαμηλό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη» τονίζει το Βερολίνο, σημειώνοντας πως το φαινόμενο συνιστά φυσιολογική απόρροια της κρίσης και της ανάγκης μείωσης των μισθών στη περιφέρεια.

Οι αναφορές του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη
Όσον αφορά την οικονομία της ευρωζώνης, το ΔΝΤ αναβαθμίζει τις προβλέψεις και αναμένει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά +1,2% το 2014, έναντι +1% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Για το 2015 το ΑΕΠ αναμένεται να τρέξει με ρυθμό +1,5%.
Το ΔΝΤ κρούει για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τον χαμηλό πληθωρισμό στις ανεπτυγμένες οικονομίες και ειδικότερα στην ευρωζώνη.
Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) θα φτάσει στο τέλος του το 2014 και η πρώτη αύξηση επιτοκίων θα πραγματοποιηθεί στο γ΄τρίμηνο του 2015.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κάνει χρήση αντισυμβατικών μέτρων, προκειμένου να διατηρήσει την ανάπτυξη και να επιτύχει τους στόχους για τη σταθερότητα των τιμών, σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με φόντο τον χαμηλό πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης