Τελευταία Νέα
Διεθνή

(upd2)Προειδοποιούν με υποβάθμιση την Ιρλανδία η Moody's και τη ΝΑΜΑ η Fitch

tags :
(upd2)Προειδοποιούν με υποβάθμιση την Ιρλανδία η Moody's και τη ΝΑΜΑ η Fitch
Θετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των stress tests για τις ιρλανδικές τράπεζες ο διεθνείς οίκος αξιολόγησης, Moody’s.
Ωστόσο, ο οίκος προσθέτει πως τα αποτελέσματα αυτά (τα οποία ανέδειξαν κεφαλαιακές ανάγκες 24 δις ευρώ για το τραπεζικό σύστημα τις Ιρλανδίας) οδηγούν σε negative credit για το ιρλανδικό χρέος.
Η Moody’s προσθέτει πως κατά 2 δις ευρώ αναμένεται να αυξηθεί το ακαθάριστο χρέος της χώρας από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι η Standard & Poor's υποβάθμισε τη χώρα σε ΒΒΒ+ από Α- μια μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ιρλανδικών stress tests. Παράλληλα, υπό καθεστώς επιτήρησης με αρνητικές προοπτικές (Rating Watch Negative) έθεσε την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας ΒΒΒ+ την ίδια μέρα η Fitch, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Υπο αρνητική αναθεώρηση και η ΝΑΜΑ

Με την προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της Ιρλανδίας ο οίκος αξιολόγησης θέτει υπό αρνητική επιτήρηση και την ιρλανδική κρατική τράπεζα που δημιουργήθηκε για τα "τοξικά χρέη" των τραπεζών, την National Asset Management Agency (ΝΑΜΑ).
Η αξιολόγηση της ΝΑΜΑ είναι στο ΒΒΒ+, ενώ η προειδοποίηση έχει να κάνει με την επιβάρυνση που δέχεται αυτή η ιδιότυπη τράπεζα κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου της χώρας.
Παράλληλα, η Fitch ανακοίνωσε ότι θέτει υπό αξιολόγηση με αρνητικές προοπτικές (rating watch negative) και την αξιολόγηση ΒΒΒ+ της Irish Life Assurance.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης