Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ - Κίνδυνος απογοήτευσης των αγορών από τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων διεθνώς - Σε τροχιά εξυγίανσης οι ευρωπαϊκές τράπεζες

ΔΝΤ - Κίνδυνος απογοήτευσης των αγορών από τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων διεθνώς - Σε τροχιά εξυγίανσης οι ευρωπαϊκές τράπεζες
Η απόσυρση των μέτρων της Fed θα προκαλέσει αναστάτωση κυρίως στις αναδυόμενες αγορές
Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο οι αγορές να κατακλυστούν από ένα γενικευμένο αίσθημα απογοήτευσης, λόγω της αύξησης των επιτοκίων διεθνώς, κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω της νέας έκθεσής του "Global financial stability report".
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, ένα περιβάλλον αύξησης επιτοκίων θα προκαλέσει απογοήτευση στις αγορές, εκτός εάν οι αποτιμήσεις των μετοχών καταστούν πιο ελκυστικές και αντισταθμιστεί ο κίνδυνος.
Για να καταστούν όμως πιο ελκυστικές οι αποτιμήσεις των μετοχών, συνεχίζει το ΔΝΤ, θα πρέπει να ισχυροποιηθούν τα εταιρικά αποτελέσματα και να αυξηθούν οι επενδύσεις.
Όπως προειδοποιεί το ΔΝΤ, εστιάζοντας στις ΗΠΑ, η απόσυρση των μέτρων της Fed θα προκαλέσει αναστάτωση, κυρίως σε ό,τι αφορά στις αναδυόμενες αγορές.
Ταυτόχρονα το Ταμείο βλέπει κινδύνους και για το εταιρικό χρέος που εκδίδεται στις αναδυόμενες αγορές.
Αναφερόμενο στην Ευρωζώνη το ΔΝΤ παραδέχεται πως η διαδικασία εξυγίανσης των ισολογισμών των τραπεζών προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης