Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΑΕΑ: Χρειάζεται νέα προσέγγιση για την πυρηνική ενέργεια

ΙΑΕΑ: Χρειάζεται νέα προσέγγιση για την πυρηνική ενέργεια
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ίδια προσέγγιση της πυρηνικής ενέργειας, μετά τα συμβάντα στον πυρηνιό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Γιουκία Αμάνο, στην Σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.
Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα μετά την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, με τους εργαζόμενους στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα να είναι αντιμέτωποι με τον ραδιενεργό εφιάλτη χωρίς τέλος.
«Οι ανησυχίες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για το αν η ενέργεια είναι ασφαλής πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη», είπε μεταξύ άλλων ο Αμάνο, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής στο διεθνές πλαίσιο ασφάλειας για την πυρηνική ενέργεια.
Στις 20 έως τις 24 Ιουνίου θα διεξαχθεί υπουργική διάσκεψη για το ιαπωνικό δυστύχημα, την οποία έχει συγκαλέσει ο Αμάνο, για τη βελτίωση της προστασίας των πυρηνικών σταθμών από πολλούς κινδύνους, την προστασία του πυρηνικού καυσίμου και μέτρα κατά των βλαβών στην ηλεκτροδότηση οι οποίες προκάλεσαν την υπερθέρμανση των αντιδραστήρων στην Φουκουσίμα.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες στη Φουκουσίμα – Στον Ειρηνικό θα ριχθεί το μολυσμένο νερό

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απορρίψουμε αυτό το μολυσμένο νερό στη θάλασσα ως μέτρο ασφαλείας», τόνισε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιούκιο Εντάνο, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ελαφρώς ραδιενεργό νερό.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 10.000 τόνοι ύδατος αποθηκευμένου σε δεξαμενές και 1.500 τόνοι στους αντιδραστήρες 5 και 6, που πρόκειται να ριφθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης