Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία - Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες στο Νέο Δελχί

tags :
Ινδία - Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες στο Νέο Δελχί
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε εννέα φάσεις, στις 12 Μαΐου και η καταγραφή των ψήφων θα γίνει στις 16 Μαΐου
Εκατομμύρια Ινδοί στην πρωτεύουσα, αλλά και 13 ακόμη κρατίδια προσέρχονται σήμερα, Πέμπτη, στις κάλπες.
Σημειώνεται ότι οι εκλογές ξεκίνησαν τη Δευτέρα, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε εννέα φάσεις, στις 12 Μαϊιου και η καταγραφή των ψήφων θα γίνει στις 16 Μαϊου.
Συνολικά στις κάλπες καλούνται περισσότεροι από 814 εκατομμύρια Ινδοί.
Οι κάλπες στο Νέο Δελχί θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμο τεστ για το ινδικό κόμμα κατά της διαφθοράς.
Το μεγάλο στοίχημα είναι οι επιδόσεις του κόμματος Aam Αadmi (AAP, Κόμμα του Απλού Ανθρώπου) στην πρωτεύουσα της Ινδίας, που αποτελεί προπύργιό του, καθώς τον Δεκέμβριο κατέλαβε την εξουσία αλλά αποχώρησε 49 ημέρες αργότερα.
Πλέον, το ΑΑΡ προσπαθεί να αποβάλει την ταμπέλα του «αναξιόπιστου» που χρησιμοποιούν οι επικριτές του.
Η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών πιθανόν να αναδείξει νικητή τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και αμφιλεγόμενο πολιτικό Ναρέντρα Μόντι, αν το ινδουιστικό εθνικιστικό Κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) του οποίου ηγείται επικρατήσει του Κόμματος του Κογκρέσου.
Το ΑΑΡ, που δημιουργήθηκε με την εμφάνιση το 2011 ενός ισχυρού κινήματος κατά της διαφθοράς, παρουσιάζει για πρώτη φορά υποψηφίους τους στις βουλευτικές εκλογές. Το κόμμα δεσμεύεται για την κάθαρση της πολιτικής σκηνής της χώρας εκδιώκοντας όσους εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.
Σχεδόν το 10% των υποψηφίων της πρώτης φάσης τη Δευτέρα κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βιασμό ή άλλες εγκληματικές πράξεις, σύμφωνα με την Ένωση για Δημοκρατικές Μεταρρυθμίσεις (ADR).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης