Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Putin προς τους Ευρωπαίους ηγέτες - Απειλεί με διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου! - Και ο Σαμαράς μεταξύ των παραληπτών

Επιστολή Putin προς τους Ευρωπαίους ηγέτες - Απειλεί με διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου! - Και ο Σαμαράς μεταξύ των παραληπτών
«Η έλλειψη συνεργασίας με την Ευρώπη, δεν αφήνει περιθώρια επιλογών στη Ρωσία»
Με άμεση διακοπή της ροής φυσικού αερίου απειλεί την Ουκρανία ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή «ασφάλεια» της Ευρώπης.
Με επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο V. Putin προειδοποιεί πως η Ρωσία θα «παγώσει» την προμήθεια της Ουκρανίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και την Ευρώπη. Αφορμή για τις ρωσικές απειλές συνιστούν οι απλήρωτοι «λογαριασμοί» του Κιέβου προς τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο V. Putin επισημαίνει πως η Gazpron διαθέτει το αναφαίρετο δικαίωμα να εξαναγκάσει την Ουκρανία να αποπληρώσει το χρέος της για τα συμβόλαια φυσικού αερίου.
Όπως εύστοχα παρατηρούν οι Financial Times, πρόκειται για την πρώτη ευθεία απειλή της Μόσχας προς τη Δύση.
Σημειώνεται πως Gazprom και Oυκρανία έχουν εμπλακεί σε μία ατέρμονη σύγκρουση σχετικά με το φυσικό αέριο. Από τη μία πλευρά, η ρωσική εταιρεία κατηγορεί το Κίεβο για τους αυξανόμενες οφειλές και από την άλλη, η ουκρανική κυβέρνηση επικρίνει την Gazprom για τον αναίτιο διπλασιασμό των τιμών φυσικού αερίου.
«Η έλλειψη συνεργασίας με την Ευρώπη, δεν αφήνει περιθώρια επιλογών στη Ρωσία» υποστηρίζει ο V. Putin, επιχειρώντας να αποποιηθεί της ευθύνης για τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ουκρανία.
«Η Ευρώπη πρέπει να δουλέψει σκληρά προκειμένου να σταθεροποιήσει την ουκρανική οικονομία και να διασφαλίσει την εύρυθμη μεταφορά του ρωσικού αερίου» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εξαπολύει νέα «πυρά» στην Ευρώπη, τονίζοντας πως ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η επιστολή παραλήφθηκε από τους ηγέτες των εξής χωρών: Μολδαβία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Τσεχία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Βοσνία, Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Αυστρία και Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης