Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ – Η Ρωσία επιθυμεί την κατάληψη της Ουκρανίας - «Βαριά» η oυκρανική σκιά στις συνόδους των G7 και G20

ΝΑΤΟ – Η Ρωσία επιθυμεί την κατάληψη της Ουκρανίας - «Βαριά» η oυκρανική σκιά στις συνόδους των G7 και G20
Schaeuble - «Η Ρωσία πρέπει να συνιστά μέλος της λύσης για την Ουκρανία»
Στην ημερήσια ατζέντα των διεθνών ΜΜΕ διατηρείται το ζήτημα της Ουκρανίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία σχετική ανάφλεξη της έντασης στην περιοχή.
Λάδι στη φωτιά ρίχνει η σημερινή δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ΝΑΤΟ, ο οποίος μιλώντας στη γερμανική Bild, υποστήριξε πως ο Vladimir Putin επιθυμεί την πλήρη κατάληψη της Ουκρανίας!
Φυσικά, η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά πως διαθέτει τέτοιες προθέσεις, τονίζοντας πως επιδιώκει τη σταθεροποίηση της Ουκρανίας. Βέβαια, οι ρωσόφιλες διαδηλώσεις στις ανατολικές πόλεις της Ουκρανίας διατηρούνται αμείωτες, καθώς ολοένα και περισσότερες ρωσόφωνες περιοχές επιθυμούν να μιμηθούν το παράδειγμα της Κριμαίας.
Την ίδια ώρα, η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών των G7 και των G20 λαμβάνει χώρα υπό τη σκιά της ουκρανικής κρίσης.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της συνεδρίασης των G20, οι υπουργοί Οικονομικών των 20 ισχυρότερων κρατών αναμένεται να εξετάσουν τους οικονομικούς και δημοσιονομικούς κινδύνους της Ουκρανίας.
Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης των G7 άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble υποστήριξε πως «όλα τα μέλη πρέπει να καταλήξουν σε μία κοινή λύση».
«Η Ρωσία πρέπει να συνιστά μέλος της λύσης» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης