Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά του ισχυρού ευρώ Schaeuble και Noyer – Θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη

tags :
Κατά του ισχυρού ευρώ Schaeuble και Noyer – Θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη
Δεν υπάρχει αποπληθωριστικός κίνδυνος στην Ευρώπη εκτιμά ο υπ.Οικονομικών της Γερμανίας



Κατά ενός ισχυρού ευρώ λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που θα μπορούσε αυτό να έχει στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας τάχθηκαν με σημερινές τους δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Christian Noyer.
O Schaeuble αφού υποστήριξε ότι δεν βλέπει κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη, τόνισε ότι πράγματι «η συναλλαγματική ισοτιμία είναι ισχυρή».
«Εάν συνεχίσει να ενισχύεται τότε θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, η οποία έχει βελτιωθεί αλλά χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση» είπε ο Schaeuble σε δηλώσεις του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, τονίζοντας ότι «εάν τα ευρωπαϊκά προϊόντα γίνουν πολύ ακριβά και οι εισαγωγές πολύ φτηνές, τότε αυτό δεν είναι καλό».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Christian Noyer της ΕΚΤ, ο οποίος υποστήριξε πως είναι επιθυμητό ένα πιο ασθενές ευρώ.
Σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Noyer υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «η υποχώρηση είναι επιθυμητή, καθώς όσο ισχυρότερο είναι το ευρώ τόσο πιο διευκολυντική πρέπει να είναι η νομισματική πολιτική».
Ο Noyer τόνισε πως το μη φυσιολογικό ισχυρό ευρώ δεν οφείλεται στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ αλλά στην εισροή κεφαλαίων, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις αναδυόμενες αγορές.
«Η ΕΚΤ έχει αρκετά εργαλεία νομισματικής πολιτικής για να αυξήσει τον πληθωρισμό προς το στόχο του 2%, όπως αγορές κρατικών και τραπεζικών assets, χαμηλότερα επιτόκια και επιπλέον forward guidance, δήλωσε ο Noyer.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης