Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριήμερο ανοδικό ράλι για τη Wall – Άνοδος 160 μονάδων για τον Dow

tags :
Τριήμερο ανοδικό ράλι για τη Wall – Άνοδος 160 μονάδων για τον Dow
Στο +1,05% ο S&P 500
Mε σημαντικά κέρδη - για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση - τερμάτισε σήμερα, Τετάρτη, η Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα θετικά αποτελέσματα της Yahoo και τις δηλώσεις της Janet Yellen.
Ειδικότερα, ο Dow ενισχύθηκε στο +1,00% και τις 16.365 μονάδες, ο Nasdaq στο +1,29% και τις 4.086 μονάδες και ο S&P 500 στο +1,05% και τις 1.862 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ  κατέγραψε οριακή άνοδο στο +0,12% και τα 4,22 δολάρια.
Νωρίτερα, «η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται ολοένα και περισσότερο, δεδομένης και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών»
Τα άνωθεν αναφέρει η μηνιαία οικονομική έκθεση της Fed, γνωστή και ως Beige Book, για το μήνα Απρίλιο.
Σύμφωνα με τη Fed, στις περισσότερες περιφέρειες των ΗΠΑ, η ανάπτυξη καταγράφει αυξητικούς ρυθμούς, ενόσω οι καιρικές συνθήκες ομαλοποιούνται.
Παράλληλα, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας διατηρούνται μεικτές, ενώ οι πιέσεις στους μισθούς παραμένουν αμετάβλητες.
Ακόμη, χαμηλά επιτόκια, ακόμα και σε περίπτωση οικονομικής ανάκαμψης, προανήγγειλε η Janet Yellen, επικεφαλής της Fed.
Μιλώντας στο Economic Club of New York, η Αμερικανίδα τραπεζίτης υποστήριξε πως η διάρκεια ζωής των μηδενικών επιτοκίων θα εξαρτηθεί από την ανεργία και τον πληθωρισμό.
Η Janet Yellen διαμήνυσε πως για να συντελεστεί η πρώτη αύξηση των μηδενικών επιτοκίων, τα στοιχεία για την ανεργία και τον πληθωρισμό θα πρέπει να συγκλίνουν με τους στόχους της Fed.
Για την ανεργία ως στόχος έχει οριστεί στο 6,7% ενώ για τον πληθωρισμό το 2%.
Δικαιολογώντας τα αδύναμα οικονομικά μεγέθη, διέτεινε πως η έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων μηνών διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή τους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα τους επόμενους μήνες να υπάρξει μία ομαλοποίηση της κατάστασης.
Τέλος, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδο σημείωσε τον Μάρτιο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, ενώ και τα στοιχεία Φεβρουαρίου, αναθεωρήθηκαν ανοδικά, αντανακλώντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάιο του 2010.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7% τον Μάρτιο, ενώ τον Φεβρουάριο κατά 1,2% (έναντι +0,7% της αρχικής μέτρησης).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης