Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία - Συμπλοκές της αστυνομίας με διαδηλωτές στο Κασμίρ - Επιτέθηκαν και σε εκλογικά κέντρα

Ινδία - Συμπλοκές της αστυνομίας με διαδηλωτές στο Κασμίρ - Επιτέθηκαν και σε εκλογικά κέντρα
Δεν υπήρξαν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, σημειώνει αστυνομικός αξιωματούχος
Με δακρυγόνα και ξύλινα γκλομπ ινδικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν διαδηλωτές στο Κασμίρ, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της Ινδίας και πετούσαν πέτρες, διαμαρτυρόμενοι για τις εθνικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες στην περιοχή του Κασμίρ.
Οι διαμαρτυρόμενοι, φωνάζοντας συνθήματα «Κάτω η Ινδία» και «Θέλουμε ελευθερία», επιτέθηκαν επίσης σε ορισμένα εκλογικά κέντρα με πέτρες σε δύο πόλεις, όμως δεν υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, επισήμανε αστυνομικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει σε δημοσιογράφους.
Η περιοχή του Κασμίρ εκλέγει μόλις 6 μέλη από τα συνολικά 543 μέλη του Ινδικού Κοινοβουλίου, όμως η εκλογική διαδικασία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες στην περιοχή λόγω ανησυχίων για θέματα ασφαλείας.
Αντάρτες και αυτονομιστές έχουν καλέσει τους κατοίκους της περιοχής του Κασμίρ να μποϊκοτάρουν τις εκλογές, προκειμένου να καταδείξουν ότι δεν αναγνωρίζουν την ινδική κυριαρχία.
Σημειώνεται ότι δεκάδες ομάδες ανταρτών πολεμούν για την ανεξαρτησία του Κασμίρ από την Ινδία και την προσάρτηση στο Πακιστάν από το 1989.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης