Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία - Aνάπτυξη 0,4% του ΑΕΠ για το α' τρίμηνο 2014 εκτιμά η Τράπεζα της Ισπανίας

Ισπανία - Aνάπτυξη 0,4% του ΑΕΠ για το α' τρίμηνο 2014 εκτιμά η Τράπεζα της Ισπανίας
Σε 0,5% εκτιμάται η αύξηση σε ετήσια βάση
Κατά 0,4% εκτιμά ότι αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο φέτος η Τράπεζα της Ισπανίας και κατά 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
«Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014 η ισπανική οικονομία συνέχισε τη σταδιακή πορεία ανάκαμψής της στο πλαίσιο της περαιτέρω εξομάλυνσης που καταγράφηκε στις χρηματοπιστωτικές αγορές και της σταδιακής βελτίωσης στην αγορά εργασίας», επισημαίνεται στην τριμηνιαία έκθεση της Τράπεζας της Ισπανίας για την οικονομία.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε κατά δύο δέκατα στο τρίμηνο, ενώ η εξωτερική ζήτηση συνέβαλε κατά επιπλέον δύο δέκατα.
«Η εκτίμηση αυτή για το πρώτο τρίμηνο του 2014 συνάδει με τις μακροοικονομικές προβλέψεις για τα έτη 2014 και 2015 που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ισπανίας τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,2% και 1,7%, αντίστοιχα», αναφέρεται στην έκθεση.
Η κυβέρνηση έχει προβλέψει μια αύξηση κατά 0,7% του ΑΕΠ για το 2014, αν και ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει ότι θα μπορούσε να καταγραφεί ακόμη και αύξηση 1%.
Με βάση τις διαφορετικές ανακοινώσεις, κατά την αναθεώρηση του προγράμματος σταθερότητας που θα παρουσιαστεί στα τέλη του τρέχοντος μηνός, η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανεβάσει τις εκτιμήσεις της για την αύξηση του ΑΕΠ ακόμη και πάνω από 1%.

www.bankingnews.grΙσπανία - Αύξηση 0,4% του ΑΕΠ για το α' τρίμηνο εκτιμά η Τράπεζα της Ισπανίας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης