Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ – Δημοσίευσε τον κανονισμό για τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για τις τράπεζες – Σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 201

tags :
ΕΚΤ – Δημοσίευσε τον κανονισμό για τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για τις τράπεζες – Σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 201
Ο κανονισμός θέτει τις βάσεις για τον μηχανισμό εποπτείας

Τον κανονισμό για το πλαίσιο σχετικά με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ) δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Όπως αναφέρει, o κανονισμός θέτει τις βάσεις για τη διεκπεραίωση του έργου που θα αναλάβει ο ΕΕΜ ως επόπτης των τραπεζών της ζώνης του ευρώ τον Νοέμβριο του 2014. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τη δημιουργία του ΕΕΜ, η οποία εξελίσσεται σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, τονίζει η ΕΚΤ.
Η ταυτοποίηση των σημαντικών τραπεζών που θα υπόκεινται στην άμεση εποπτεία της ΕΚΤ θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια που προβλέπονται στον κανονισμό του Συμβουλίου για τον ΕΕΜ και αναπτύσσονται περαιτέρω στον κανονισμό για το πλαίσιο ΕΕΜ. Το αποτέλεσμα της εν λόγω διαδικασίας αναμένεται να ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.
Στον κανονισμό για το πλαίσιο ΕΕΜ αποτυπώνονται τα σχόλια που υπέβαλαν τα ενδιαφερόμενα μέρη στη διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης. Τα σχόλια αυτά, μαζί με τη σχετική ενημερωτική δήλωση και το κείμενο του κανονισμού, δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης