Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ιστορικό υψηλό για το πετρέλαιο προβλέπουν οι αναλυτές

Νέο ιστορικό υψηλό για το πετρέλαιο προβλέπουν οι αναλυτές
Νέο υψηλό για το πετρέλαιο με την τιμή να ξεπερνάει τα 130 δολάρια ανά βαρέλι, δείχνει νέα δημοσκόπηση, ενώ παράλληλα οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η τιμή θα ξεπεράσει και τα δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους, προκαλώντας ύφεση.
Εν μέσω των χωρίς τέλος αναταραχών στη Μέση νατολή και τη Βόρεια Αφρική, η πλειοψηφία των 32 μεγαλύτερων επιχειρήσεων πετρελαίου, των αναλυτών και των διαχειριστών hedge funds, δήλωσν ότι αναμένουν νέα αύξηση στην τιμή του πετρελαίου εντός του τρέχοντος έτους, ύστερα από μια βραχυπρόθεσμη υποχώρηση. Οι διεθνείς τιμές στα 130 – 150 δολάρια κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τις μακροοικονομικές προβλέψεις.
«Κάτι τετοιο θα ήταν καταστροφικό», δήλωσε η Yelena Shulyatyeva, της BNP Paribas, καθως οι προβλέψεις της για την ανάπτυξη βασίζονται με την τιμή του πετρελαίου να διαπραγματεύεται στα 110 δολάρια το βαρέλι. Και τόνισε, «Αν δούμε την τιμή στα 130 δολάρια, τότε θα πληγεί σίγουρα η καταναλωτική εμπιστοσύνη και κατά συνέπεια οι δαπάνες των καταναλωτών σε ποσοστά πάνω από τις προβλέψεις μας».
«Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες στην αγορά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Fadel Gheit, Διευθύνων Σύμβουλος στην Oppenheimer & Co στη Νέα Υόρκη, ο οποίος κάνει λόγο για αύξηση της τιμής του πετρελαίου στα 135 δολάρια προς το τέλος του έτους, διευκρινίζοντας πως με την τιμή σε αυτά τα επίπεδα, σίγουρα θα μειωθει η παγκόσμια ανάπτυξη. Εξάλλου, οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου, έχουν ήδη αρχίσει να είναι σταθμικός παράγοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στην παγκόσμια κλίμακα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης