Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα η συνεδρίαση του Eurogroup - Στο επίκεντρο η Πορτογαλία

Σήμερα η συνεδρίαση του Eurogroup - Στο επίκεντρο η Πορτογαλία
Σήμερα συνεδριάζουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, για να συζητήσουν το σχέδιο διάσωσης για την Πορτογαλίας. Οι συζητήσεις επίσης θα περιλαμβάνουν και το ποιες μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμόσει η χώρα και ποιες είναι οι ανάγκες της, χωρίς ωστόσο, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Η Πορτογαλία έγινε η τρίτη χώρα που εισήλθε στον μηχανισμό διάσωσης της Ευρώπης, ακολουθώντας την Ελλάδα και την Ιρλανδία, μετά από έντονες φημολογίες μηνών, αφού το κόστος δανεισμού της, ανήλθε σε μη βιώσιμα επίπεδα μετά και την παραίτηση της κυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες.
Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντώνται άτυπα σήμερα στη Βουδαπέστη για να συζητήσουν την ανταπόκριση της Ευρώπης στην κρίση χρέους, με την Πορτογαλία να παραμένει στο επίκεντρο των συζητήσεων. Οι Υπουργοί θα ακούσουν αυτά που έχει να πει ο Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας. Στη συνέχεια, είναι πιθανό να σταλεί μία επιστολή στη Πορτογαλία εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, όταν μία χώρα ζητά την οικονομική ενίσχυση από την Ευρώπη, κρίνεται απαραίτητη η θέσπιση των παραμέτρων του προγράμματος στήριξης, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί σε συμφωνία που θα υπογραφεί από την Πορτογαλία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης