Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn: Πολυετές πρέπει να είναι το πρόγραμμα της Πορτογαλίας

Rehn: Πολυετές πρέπει να είναι το πρόγραμμα της Πορτογαλίας
(upd)«Το πρόγραμμα στήριξης της Πορτογαλίας πρέπει να είναι πολυετές, όπως μας δίδαξε η περίπτωση της Ελλάδας και της Ιρλανδίας», είπε ο αρμόδιος επίτροπος των οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ, Olli Rehn, προσθέτοντας ότι έχει λάβει επίσημο αίτημα από την Πορτογαλία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο του ΔΝΤ και της ΕΕ θα βρεθεί στην Πορτογαλία την επόμενη εβδομάδα.
Τα επιτόκια για το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας αναμένεται να καθοριστούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε ο επίτροπος της ΕΕ, τονίζοντας παράλληλα πως η Ισπανία δεν θα χρειαστεί τη βοήθεια της Ευρώπης.
Υπενθυμίζεται, ότι εν μέσω έντονων φημολογιών, ότι η χώρα θα ζητήσει τη στήριξη της Ευρώπης τον Μάρτιο, ο Olli Rehn έκρινε πως τα μέτρα που λάμβανε η χώρα θα τη βοηθούσαν να επανακτήσει τον έλεγχο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο «κάνει σαφή και σημαντικά βήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της». Μετά την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, δήλωσε πως «η ανακοίνωση του Πορτογάλου ΥΠΟΙΚ είναι μια ώριμη απόφαση για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης