Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch - Αρκετά αυστηρά τα νέα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών - Ικανοποιητικές οι παραδοχές της EBA - Αποτελούν όμως μόνο το πρώτο βήμα

Fitch - Αρκετά αυστηρά τα νέα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών - Ικανοποιητικές οι παραδοχές της EBA - Αποτελούν όμως μόνο το πρώτο βήμα
Πως σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης τις χθεσινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής
Αρκετά αυστηρές χαρακτηρίζει ο αμερικανικός οίκος Fitch τις παραδοχές της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (EBA) για τον νέο γύρο των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Σχολιάζοντας τις επίσημες χθεσινές ανακοινώσεις της EBA για τα σενάρια και τις παραδοχές που θα ακολουθηθούν στον επόμενο γύρο των stress tests, η Fitch αναφέρει χαρακτηριστικά πως "οι παραδοχές που ανακοινώθηκαν εμφανίζονται ικανοποιητικά αυστηρές, προκειμένου να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα".
Ωστόσο, όπως σπεύδει να επισημάνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, οι χθεσινές ανακοινώσεις δεν αποτελούν παρά το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση κεφαλαιακής θωράκισης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
Η Fitch δεν παραλείπει να επισημάνει πως η διαδικασία κεφαλαιακής θωράκισης των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι σύνθετη και περιλαμβάνει επίσης: σχέδια κεφαλαιακής θωράκισης και εταιρική διακυβέρνηση.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, μέσω της σημερινής έκθεσής του, αναγνωρίζει πως η Ευρωζώνη έχει σημειώσει πρόοδο στην κατεύθυνση ανάκτησης της αξιοπιστίας των τραπεζών της.
Σύμφωνα με τη Fitch, ο νέος γύρος των stress tests είναι πιο περίπλοκος και πιο αυστηρός από εκείνον του 2011, γεγονός που θα αυξήσει τον αριθμό των ευρωπαϊκών τραπεζών που θα προχωρήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε αυξήσεις κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης