Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το ιστορικό υψηλό «φλερτάρει» ο Dow – Τριήμερο ανοδικό ράλι για τον S&P 500

tags :
Με το ιστορικό υψηλό «φλερτάρει» ο Dow – Τριήμερο ανοδικό ράλι για τον S&P 500
Στο +0,28% ο βιομηχανικός δείκτης
Με ένα ακόμη ιστορικό υψηλό «φλέρταρε» ο Dow, με τον S&P 500 παράλληλα, να καταγράφει άνοδο για 3η διαδοχική συνεδρίαση.
Στον απόηχο της απόφασης για περαιτέρω tapering, ο Dow ενισχύθηκε στο +0,28% και τις 16.581 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,27% και τις 4.115 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,30% και τις 1.884 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -1,38% και τα 3,93 δολάρια.
Νωρίτερα, τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης των τελευταίων 6 μηνών, εμφάνισε ο δείκτης Chicago PMI τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Chicago PMI αυξήθηκε τον Απρίλιο στις 63 μονάδες έναντι 55,9 μονάδων το Μάρτιο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο.
Παράλληλα, ισχνή ανάπτυξη καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2014 στην αμερικανική οικονομία, με το ΑΕΠ της χώρας να καταγράφει αύξηση μόλις 0,1% σε ετήσια βάση και έναντι 2,6% στο τέλος του 2013, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στον δριμύ χειμώνα που έπληξε τη χώρα.
Οι καταναλωτικές δαπάνες, ο κύριος οδηγός της αμερικανικής οικονομίας, ενισχύθηκαν κατά 3%, έπειτα από σημαντική άνοδο 3,3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, όμως η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση των δαπανών για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.
Ωστόσο, οι επιχειρηματικές επενδύσεις σε εξοπλισμό, ένας ακόμη τομέας - κλειδί για
την οικονομία, υποχώρησαν κατά 5,5%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση τα τελευταία πέντε χρόνια.
Οι επενδύσεις στον τομέα κατασκευής κατοικιών επίσης υποχώρησαν κατά 5,7%, μια πτώση για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.
Παράλληλα, οι εξαγωγές υποχώρησαν περισσότερο (-7,4%) από τις εισαγωγές (-1,4%), πιέζοντας προς τα πάνω το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου συναλλαγών. Ο πληθωρισμός με βάση τη μέτρηση του δείκτη PCE ενισχύθηκε κατά 1,4% σε ετήσια βάση και στο 1,3%, αν εξαιρεθούν τα είδη διατροφής και ενέργειας. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο δείκτης PCE ενισχύθηκε μόλις κατά 1,1%.
Τέλος, κατά 220 χιλ. αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον φορέα Automatic Data Processing (ADP).
Οι αναλυτές ανέμεναν να δημιουργηθούν 210 χιλ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός είναι αυξημένος σε σχέση με τις 192 χιλ. θέσεις που είχαν δημιουργηθεί τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης