Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Μειώνει τις εκτιμήσεις για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας τον Απρίλιο

Bank of Japan: Μειώνει τις εκτιμήσεις για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας τον Απρίλιο
Αρνητικά τα σχόλια της Bank of Japan για την πορεία της οικονομίας τον μήνα Απρίλιο, στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού, του τσουνάμι και της πυρηνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
«Η οικονομία της Ιαπωνίας δέχεται ισχυρέ πιέσεις, κυρίως στον κλάδο της παραγωγής», καταγράφει στη μηνιαία οικονομική έκθεσή της η BoJ για το μήνα Απρίλιο, ενώ προσέθεσε ότι οι πιέσεις θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το ύφος της Bank of Japan στην τελευταία εκτίμησή της ήταν πολύ πιο αρνητικό από ότι στην προηγούμενη.
«Οι εξαγωγές και η εγχώρια ιδιωτική ζήτηση θα επηρεαστεί αναλόγως. Η οικονομία της Ιαπωνίας είναι πιθανό να παραμείνει υπό ισχυρές πιέσεις, κυρίως από την πλευρά της παραγωγής, προς το παρόν, αλλά αναμένεται να επανέλθει σε μια μέτρια πορεία ανάκαμψης, που θα υποστηρίζεται από αύξηση των εξαγωγών και θα αντανακλά τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών», τονίζει η BoJ.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, την άποψη ότι η οικονομική αναδόμηση της Ιαπωνίας πρέπει να κινηθεί με οδηγό τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας εκφράζει η Παγκόσμια Τράπεζα.
Η World Bank εκτιμά ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη δεν πρέπει να βασιστεί στον επαναπατρισμό κεφαλαίων, αλλά να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό της δημοσιονομικής της πολιτικής, προκειμένου να δει την έξοδο από την κρίση που βιώνει.
Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής του οργανισμού, η Ιαπωνία πρέπει να μειώσει τις κρατικές δαπάνες καθώς και να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των εταιρικών φόρων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επουλώσει τις πληγές από τη βιβλική καταστροφή που συντελέστηκε στις 11 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης