Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Γαλλία ο μεγάλος «ασθενής» της ευρωζώνης - Εκτός στόχου το έλλειμμα και το 2015, προειδοποιεί η Κομισιόν

H Γαλλία ο μεγάλος «ασθενής» της ευρωζώνης - Εκτός στόχου το έλλειμμα και το 2015, προειδοποιεί η Κομισιόν
Στο 3,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα και το 2015, αν δεν εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις
Η Γαλλία φαίνεται πως είναι ο μεγάλος «ασθενής» της ευρωζώνης, με την Κομισιόν να προειδοποιεί ότι δεν θα πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα το 2015, εκτός και αν εφαρμόσει ταχύτατα τις απαραίτητες προσαρμογές.
Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η Γαλλία έπρεπε να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ εντός του 2013, ωστόσο έλαβε παράταση δύο ετών από την Κομισιόν, λόγω της εξαιρετικά αδύναμης ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης μετά τη Γερμανία.
Το 2013 το έλλειμμα της Γαλλίας, διαμορφώθηκε στο 4,3% έναντι στόχου για 4,1%, ενώ αναμένεται να χάσει και τον φετινό στόχο, την ώρα που άλλες χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Την ίδια στιγμή, άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν πολύ πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχουν καταφέρει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, το έλλειμμα της Γαλλίας το 2015 θα διαμορφωθεί στο 3,4% του ΑΕΠ της, αν δεν προχωρήσει στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης