Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αύξηση των τιμών του πετρελαίου - Κινητήρια δύναμη η Κίνα

Νέα αύξηση των τιμών του πετρελαίου - Κινητήρια δύναμη η Κίνα
Τα στοιχεία του ΑΕΠ για το α’ τετράμηνο του 2011, ο αυξανόμενος πληθωρισμός το μήνα Μάρτιο και τα πάγια στοιχεία των επενδύσεων από την Κίνα την Παρασκευή, θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για τις τιμές του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα.
Η νέα αύξηση που αναμένεται στις τιμές του πετρελαίου, θα συγκλίνει με τον αυξανόμενο πληθωρισμό στην Κίνα, οδηγώντας τη χώρα σε νέα μέτρα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις. Εάν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 5%, τα στοιχεία θα επηρεαστούν αρνητικά το προσεχές βραχυπρόθεσμο διάστημα, ενώ παράλληλα θα χαρακτηρίσουν και τον πληθωρισμό του Μαρτίου που υπερέβη το στόχο του 4% της κυβέρνησης.
To Πεκίνο ενδέχεται να εγκρίνει περαιτέρω αυξήσεις στα βασικά επιτόκια ή να χρησιμοποιήσει το εθνικό νόμισμα για να δαμάσει τον πληθωρισμό, ωθώντας έτσι την ευρύτερη οικονομία σε βιώσιμα επίπεδα ανάπτυξης. Επομένως, η πολιτική δράση της Κίνας θα μειώσει την ζήτηση του χαλκού και θα στραφεί προς το πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης