Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ράλι τιμών σε χρυσό και ασήμι

Νέο ράλι τιμών σε χρυσό και ασήμι
Νέα επίπεδα ρεκόρ αγγίζουν οι τιμές για το χρυσό και το ασήμι στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο χρυσός έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό στα 1.474,40 δολάρια ανά ουγγιά και το ασήμι 42 δολάρια ανά ουγγιά. Η ανοδική τάση για το ασήμι θα επηρεάσει περισσότερο την αγορά, καθώς πρόκειται για ένα βιομηχανικό μέταλλο, οπότε η ζήτηση για αυτό αυξάνεται καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.
«Τα πολύτιμα μέταλλα καταγράφουν ράλι τιμών στα ταμπλό των παγκόσμιων αγορών, Βασικά προϊόντα σε όλους τους τομείς είναι συσπείρωση, επιδεινώνοντας τις προοπτικές του πληθωρισμού", δήλωσε ο Chae Un Soo, μια Σεούλ έμπορος με έδρα στην KEB Futures Co "Για την ώρα, όλο και περισσότεροι επενδυτές ψάχνουν για πολύτιμα μέταλλα ως καταφύγιο."
Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο, ότι ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 3,8% το τρέχον έτος μετά το ράλι της τάξης του 30% το 2010, στην προοπτική της υποτίμησης νομίσματος και αύξησης του πληθωρισμού. Οι πολιτικές αναταραχές στη Μέση Ανατολή, η πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας και τα προβλήματα χρέους της Ευρώπης έχουν υποστηρίξει τις απαιτήσεις για τα πολύτιμα μέταλλα.
Οι επενδυτές θεωρούν το ασήμι ως «φτηνό όχημα» παρόμοιο με το χρυσό, σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley. Το μέταλλο θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 31,39 δολάρια ανά ουγγιά το 2011, 20% δηλαδή πάνω από τις εκτιμήσεις της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης