Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση ΟΗΕ για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία ενόψει των προεδρικών εκλογών

Έκκληση ΟΗΕ για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία ενόψει των προεδρικών εκλογών
Oι προεδρικές εκλογές έχουν προγραμματισθεί για την 25η Μαΐου
Έκκληση για διάλογο για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία πραγματοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καταδικάζοντας τα επεισόδια βία.
Παράλληλα ζητάει από την ουκρανική κυβέρνηση να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του στρατού, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού.
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για την έκρηξη της βίας στην Ουκρανία, που έχει ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερα θύματα και καταστροφές. Ζητάμε από όλες τις πλευρές να καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην κρίση», τόνισε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στη Γενεύη Ρούπερτ Κόλβιλ.
«Οι ένοπλες και καλά οργανωμένες ομάδες πρέπει να τερματίσουν τις παράνομες ενέργειές τους, να καταθέσουν τα όπλα τους, να απελευθερώσουν τους κρατουμένους και να εκκενώσουν τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει».
«Απομένουν ακόμα 20 ημέρες προκειμένου να επαναφέρουμε την ηρεμία και να καταστήσουμε δυνατή τη διεξαγωγή των εκλογών, όμως είναι πολύ σύντομα, είναι λοιπόν ανησυχητικό» υπογράμμισε ο Κόλβιλ αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματισθεί για την 25η Μαΐου.
Τις εκλογές αυτές έχει απορρίψει η Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης