Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η κρίση στην αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η κρίση στην αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ
Οι τιμές των ακινήτων στις ΗΠΑ δεν αναμένεται να ισοφαρίσουν τις απώλειες που έχει καταγράψει ο κλάδος από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Οι αμερικανικές τράπεζες είναι απρόθυμες να δανείσουν, εν μέσω του παγώματος του δικαιώματος των αμερικανικών τραπεζών να προβούν σε κατασχέσεις, δήλωσε ο Paulson.
Για τη σταθερή οικονομική ανάκαμψη της χώρας οι ΗΠΑ χρειάζονται κατασκευές αξίας τουλάχιστον 1 εκατ. έως 1,2 εκατ. νέων κατοικιών ετησίως, σύμφωνα με τον ίδιο, την στιγμή που χτίζονται λιγότερες από 300.000 νέες κατοικίες. «Για μένα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αμερικανική ανάκαμψη είναι η στασιμότητα της αγοράς ακινήτων», είπε ο Paulson και πρόσθεσε, «θα είναι δύσκολο να έχουμε μια απότομη αύξηση στο χώρο του real-estate το τρέχον έτος».
Ενώ αμφισβητείται η πρωτοκαθεδρία του δολαρίου και ενδέχεται να χάσει την ιδιότητά του ως αποθεματικό νόμισμα ο Paulson τόνισε «είναι αναγκαίο να εξεταστούν τα νομίσματα με σχετικούς όρους». Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί την ίδια τακτική με τις ΗΠΑ από άποψη κινήτρων αφού και «το ευρώ έχει τα δικά του προβλήματα», δήλωσε ο Paulson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης