Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αγνοεί» το αδύναμο α’ 3μηνο η J. Yellen (Fed) - «Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης» - «Ναι» στην πολιτική των διευκολύνσεων

tags :
«Αγνοεί» το αδύναμο α’ 3μηνο η J. Yellen (Fed) - «Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης» - «Ναι» στην πολιτική των διευκολύνσεων
Μοναδικός κίνδυνος η αγορά ακινήτων
Περαιτέρω ισχυροποίηση της αμερικανικής οικονομίας για το 2014 «βλέπει» η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, αγνοώντας τα αδύναμα στοιχεία για το α’ 3μηνο του έτους.
Ειδικότερα, η Αμερικανίδα τραπεζίτης  υποστήριξε πως «αρκετοί δείκτες προμηνύουν μία ανάκαμψη των δαπανών και της παραγωγής, θέτοντας την αμερικανική οικονομία σε τροχιά μία εύρωστης ανάπτυξης».
Αναλύοντας τα αδύναμα στοιχεία του α’ 3μηνου, απέδωσε την ευθύνη σε πρόσκαιρους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τις καιρικές ευθύνες.
Όσον αφορά την νομισματική πολιτική, κατέστησε αναγκαία τη διατήρηση της διευκολυντικής πολιτικής, προειδοποιώντας ωστόσο, πως μία μακρά περίοδος μηδενικών επιτοκίων «απειλεί» τα αμερικανικά ομόλογα.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, επίστησε την προσοχή καθώς εξήγησε πως η επίμονη διατήρηση κάτω του 2% θέτει σημαντικούς κινδύνους.
Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών του Κογκρέσου, η J. Yellen εκτίμησε πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα ενισχυθεί το 2014 άνω του +1,9% που καταγράφηκε το 2013.
Ως μοναδικό κίνδυνο για την οικονομία χαρακτήρισε την αγορά ακινήτων, ενώ όσον αφορά την αγορά εργασίας, διέτεινε πως έχει καταγράψει σαφή πρόοδο. «Ωστόσο, παραμένει μακριά από την επιθυμητή κατάσταση» σχολίασε, καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης