Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνεται ο πόλεμος Κίνας – bitcoin – Δύο ακόμη τράπεζες απαγόρευσαν τις συναλλαγές σε ψηφιακό νόμισμα – Φόβοι για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»

tags :
Μαίνεται ο πόλεμος Κίνας – bitcoin – Δύο ακόμη τράπεζες απαγόρευσαν τις συναλλαγές σε ψηφιακό νόμισμα – Φόβοι για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»
Η PBOC ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τα bitcoins είναι ένα όχημα της κερδοσκοπίας και είναι εξαιρετικά ασταθείς
Ένα ακόμη πλήγμα από το κινέζικο χρηματοπιστωτικό σύστημα δέχεται το bitcoin, το ψηφιακό νόμισμα που έχει απασχολήσει τον κόσμο την τελευταία 2ετία, καθώς δύο τράπεζες, η China Guangfa Bank και η Shanghai Pudong Development Bank ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν στους πελάτες τους τη χρήση των τραπεζικών λογαριασμών για συναλλαγές σε bitcoins.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι θεσμικοί και ιδιώτες πελάτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους για να αγοράσει ή να πωλήσουν bitcoins καθώς και άλλα εικονικά νομίσματα.
Εάν ανιχνευτούν τέτοιες πρακτικές, οι λογαριασμοί θα πρέπει να ανασταλούν ή να κλείσουν
Αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα για την αγορά του bitcoin, με το κλείσιμο των τραπεζικών λογαριασμών σε δύο από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια bitcoin σε ορισμένες εγχώριες τράπεζες στα μέσα Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι η κεντρικής τράπεζας της Κίνας, την τράπεζα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (PBOC), ανέφερε σε έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα ότι τα bitcoins είναι ουσιαστικά ένα όχημα της κερδοσκοπίας και είναι εξαιρετικά ασταθείς.
Προειδοποίησε, επίσης, ότι η διαπραγμάτευση των bitcoins για online συναλλαγές μπορεί να είναι επικίνδυνη, δεδομένης της έλλειψης ρύθμισης.
Αντίθετα από τα συμβατικά χρήματα, το bitcoin και άλλα κρυπτο - νομίσματα παράγονται από υπολογιστές και δεν υποστηρίζονται από καμία κεντρική τράπεζα ή κυβέρνηση.
Τον Δεκέμβριο η PBOC απαγόρευσε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τη διαπραγμάτευση στην bitcoin, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει για την πρόληψη των κινδύνων ξεπλύματος χρημάτων που προέρχονται από τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης