Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επί τα χείρω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για τη ρωσική οικονομία η Moody's - Προβλέπει ύφεση 1,5-2% το 2014 - Αντέχει η Ευρώπη

tags :
Επί τα χείρω αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για τη ρωσική οικονομία η Moody's - Προβλέπει ύφεση 1,5-2% το 2014 - Αντέχει η Ευρώπη
Η αλλαγή αυτή είναι αποτέλεσμα των αρνητικών εξελίξεων στην Ουκρανία και τις προοπτικές των επιπρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας
Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο οίκος αξιολόγησης Moody's για τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης  και της ύφεσης της ρωσικής οικονομίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι περισσότερες οικονομίες της ΕΕ θα υποστούν μόνο πολύ μικρή βλάβη σε περίπτωση σημαντικής εξασθένησης της ρωσικής οικονομικής ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τη Moody's οι διαταραχές του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ, οι οποίες θα μπορούσαν να προκληθούν από μια παρατεταμένη κρίση πάνω από την Ουκρανία, δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την ευρωπαϊκή οικονομία.
Ωστόσο, στο πολύ αρνητικό και αντίστοιχα απίθανο σενάριο, ορισμένες χώρες της ΕΕ, θα μπορούσαν να βιώσουν περισσότερο τη διάβρωση των εσόδων, των κερδών και της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στη Ρωσία, αν και ο αντίκτυπος στο πιστωτικό προφίλ τους θα είναι γενικά διαχειρίσιμος.
Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης μείωσε τις εκτιμήσεις του για την πορεία της οικονομίας της Ρωσίας το 2014 σε ύφεση 1,5-2%, από ανάπτυξη 2% που προέβλεπε το Μάρτιο.
Η αλλαγή αυτή είναι αποτέλεσμα των αρνητικών εξελίξεων στην Ουκρανία και τις προοπτικές των επιπρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης