Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτή εικόνα στη Wall, με το βλέμμα στα αποτελέσματα

tags :
 Μεικτή εικόνα στη Wall, με το βλέμμα στα αποτελέσματα
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες, εν μέσω επιφυλακτικότητας των επενδυτών, καθώς ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.
Την Τετάρτη ανακοινώνει αποτελέσματα η JP Morgan, την Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνει η Google, ενώ την Παρασκευή ακολουθεί η Bank of America.
Με οριακή άνοδο 0,01% έκλεισε ο Dow στις 12.381 μονάδες. Στο -0,32% και στις 2.772 μονάδες τερμάτισε ο Nasdaq. Στις 1.324 μονάδες έκλεισε ο S&P 500, υποχωρώντας κατά 0,28%.
Στα 1,76 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής στη Ν. Υόρκη, καταγράφοντας απώλειες 2,28%. Χαμηλό ημέρας τα 1,75 δολάρια και υψηλό τα 1,77 δολάρια.
Εν τω μεταξύ, στη μείωση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2011 προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε σημερινή του έκθεση για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, το ΔΝΤ μείωσε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 2,8% το 2011 έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 3%.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι την έκδοση ομολόγων στεγαστικών δανείων ύψους 1,2 δισ. δολαρίων που συνδέονται με τη διάσωση της AIG σχεδιάζει αυτή την εβδομάδα η Federal Reserve Bank of New York. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της τράπεζας, θα λάβουν χώρα δύο δημοπρασίες, μια στις 13 Απριλίου και μια στις 14 του μηνός. Η πρώτη θα έχει στόχο την άντληση ποσού ύψους 691,3 εκατ δολαρίων και η δεύτερη την άντληση ποσού ύψους 534,1 εκατ δολαρίων.
H τρέχουσα νομισματική πολιτική της Fed είναι κατάλληλη, δεδομένων των υψηλών ποσοστών ανεργίας στις ΗΠΑ και της πορείας του πληθωρισμού, διεμήνυσε τη Δευτέρα η Janet Yellen, αντιπρόεδρος της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας.
Η Fed δεν πρέπει να είναι τόσο ενθουσιώδης και να βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της New York Federal Reserve Bank, William Dudley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης