Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδα Τσερνομπίλ η Φουκουσίμα;;; - Αναθεώρηση της κατάστασης στο επίπεδο 7

Σε επίπεδα Τσερνομπίλ η Φουκουσίμα;;; - Αναθεώρηση της κατάστασης στο επίπεδο 7
Σε επίπεδα Τσερνομπίλ (1986) αναβάθμισαν οι ιαπωνικές αρχές το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Συγκεκριμένα, τοποθέτησαν το μέγεθος της πυρηνικής καταστροφής στο επίπεδο 7 από 5 που ήταν πριν, με βάση την εξ’ αρχής σοβαρότητα της κατάστασης.
«Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας», τονίζει αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Διεθνής Κλίμακα Πυρηνικών και Ραδιενεργών Συμβάντων εκδίδεται από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και ασχολείται με την ταξινόμηση πυρηνικών και ραδιενεργών ατυχημάτων και συμβάντων, με κλίμακα βαθμολόγησης της σοβαρότητάς τους από το 1 έως το 7.
Εν τω μεταξύ, η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco εκφράζει παρόμοιος φόβους, καθώς η διαρροή ενέργειας δεν έχει σταματήσει και ανέρχεται περίπου στο 10% της ποσότητας ραδιενέργειας που είχε διαρρεύσει από το Τσερνομπίλ.
Υπογραμμίζεται, παράλληλα, ότι πριν από λίγο σημειώθηκε νέος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με ισχυρούς μετασεισμούς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης