Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Καγκελάριος Γερμανίας) - Η ενότητα οδηγεί στην επιτυχία, το μήνυμα που ανέδειξε η κρίση - Σημαντική η πρόοδος που έχει επιτευχθεί

Merkel (Καγκελάριος Γερμανίας) - Η ενότητα οδηγεί στην επιτυχία, το μήνυμα που ανέδειξε η κρίση - Σημαντική η πρόοδος που έχει επιτευχθεί
Αν και ακόμη δεν έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι, έχει διανυθεί το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, ανέφερε σχετικά με την οικονομική κρίση
«Η ενότητα οδηγεί στην επιτυχία», αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να διδάξει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οικονομική κρίση, σύμφωνα με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως επισήμανε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Berliner Morgnepost», που δημοσιεύεται σήμερα, η κρίση του ευρώ έθεσε σε κίνδυνο την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης και πρόσθεσε ότι πλέον «καταδείξαμε ότι είμαστε με το ευρώ, ότι για εμάς αποτελεί κάτι παραπάνω από απλώς ένα κοινό νόμισμα. Η κρίση μας έδωσε μια νέα ενότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το αν βρισκόμαστε στο τέλος της κρίσης η κ. Μέρκελ τόνισε ότι αν και ακόμη δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι, τόνισε ότι έχει διανυθεί το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και πρόσθεσε ότι ήδη φαίνεται σημαντική πρόοδος, ακόμη και στις χώρες που «τιμωρήθηκαν» περισσότερο.
Χωρίς αμφιβολία, σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος, η Ευρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει την υπάρχουσα υψηλή ανεργία στους νέους και γι' αυτό πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα προκειμένου να επιτευχθεί οικονομική ενδυνάμωση και μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, που θα επιτρέψει τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους.
Παράλληλα, τόνισε ότι η οικονομική κρίση πρέπει να πείσει τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. για την αναγκαιότητα διόρθωσης διαρθρωτικών λαθών, όπως επίσης και για τη σημασία τήρησης των κανόνων που οι ίδιες λαμβάνουν.
«Η Ευρώπη πρέπει να διορθώσει τα θεμελιώδη λάθη στην οικονομική και νομισματική ένωση, όπως επίσης και να τηρούνται οι κανόνες που η ίδια θέτει», σημείωσε.
«Υπάρχουν ψηφίσματα της Ε.Ε. που, χρόνια μετά, δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί σε πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα το 3% του ΑΕΠ να αφιερώνεται για την έρευνα», διευκρίνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης