Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fabius (Γάλλος ΥΠΕΞ) - Λάθος που οι ΗΠΑ δεν προχώρησαν σε στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας το περασμένο καλοκαίρι

Fabius (Γάλλος ΥΠΕΞ) - Λάθος που οι ΗΠΑ δεν προχώρησαν σε στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας το περασμένο καλοκαίρι
Αιχμές προς τον Obama που εγκατέλειψε το σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
Συνολικά 14 φορές από τον Οκτώβριο έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και κυρίως χλώριο η συριακή κυβέρνηση σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών L. Fabius.
Ο Γάλλος υπουργός που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι «λυπήθηκε» που οι ΗΠΑ δεν προχώρησαν σε στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας το περασμένο καλοκαίρι.
«Έχουμε στοιχεία (. . .) που δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποιήθηκαν εκ νέου χημικά όπλα, σε πιο μικρές ποσότητες, κυρίως χλώριο», δήλωσε ο Fabius στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Έχουμε αξιόπιστους μάρτυρες για τη χρήση τουλάχιστον 14 φορές χημικών παραγόντων από τις 25 Οκτωβρίου 2013», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στα αγγλικά. «Εξετάζουμε τα δείγματα που έχουν ληφθεί», διευκρίνισε.
Ο Fabius, έπειτα από μια συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του J. Kerry αναφέρθηκε και στα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας, τα οποία εξέταζαν το προηγούμενο καλοκαίρι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, ένα σχέδιο το οποίο εγκαταλείφθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Barack Obama την τελευταία στιγμή.
«Λυπούμαστε διότι πιστεύουμε ότι αυτό θα είχε αλλάξει πολύ τα πράγματα, από πολλές απόψεις, όμως είναι ένα γεγονός και δεν θα ανασκευάσουμε την Ιστορία», είπε ο γάλλος υπουργός.
Εκείνη την εποχή «υπήρχε μαζική χρήση χημικών όπλων. Και την εποχή εκείνη ένας μεγάλος ηγέτης είχε πει ότι αυτή είναι "η κόκκινη γραμμή"», υπενθύμισε ο Fabius αναφερόμενος στη φρασεολογία του Obama.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης