Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό εβδομάδος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε χαμηλό εβδομάδος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία. Παράλληλα, την απογοήτευση των επενδυτών προκάλεσαν οι πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας Αlcoa, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε στις 276,24 μονάδες με απώλειες 1,69%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 τερμάτισε στο -1,47% κυμαινόμενος στις 5.964 μονάδες, ο CAC διαμορφώθηκε στις 3.977 μονάδες για να κλείσει στο -1,54%, ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε στο -1,42% και στις 7.103 μονάδες. Τις χαμηλότερες απώλειες μεταξύ των σημαντικότερων ευρωπαϊκών δεικτών κατέγραψε ο IBEX 35 στην Ισπανία, τερματίζοντας στις 10.785 μονάδες με απώλειες 0,86%.
Οι χαμηλές επιδόσεις στην Ευρώπη οφείλονται κυρίως στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας Alcoa, η μετοχή της οποίας υποχώρησε στο -6,47%, καθώς τα αποτελέσματα των πωλήσεων απογοήτευσαν αφού ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η Alcoa εγκαινίασε την περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων στη Wall. Ο όμιλος εμφάνισε κέρδη ύψους 308 εκατ. ευρώ ή 27 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών ύψους 201 εκατ. ευρώ ή 20 σεντς ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο του 2010.
Ο συνεργάτης της Killik & Co, Paul Kavanagh, δήλωσε ότι το «μονότονο ξεκίνημα» των αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο, ήταν πιθανώς ο κύριος παράγοντας που επηρέασε αρνητικά τις ευρωπαϊκές μετοχές. «Τα αποτελέσματα του α' τριμήνου του 2011 θα είναι καταλύτης για την πορεία των αγορών, και η Alcoa ήταν αρκετά κακή», είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης