Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch (EKT) - Η ΕΚΤ δεν έχει τη δικαιοδοσία να σώσει τις χώρες της ευρωζώνης - Εξετάζεται η αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά

tags :
Mersch (EKT) - Η ΕΚΤ δεν έχει τη δικαιοδοσία να σώσει τις χώρες της ευρωζώνης - Εξετάζεται η αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά
Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αγοράσει ομόλογα από την πρωτογενή αγορά, ωστόσο εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα σώσει χώρες τις ευρωζώνης, ξεκαθάρισε ο Yves Mersch, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Όπως τόνισε, μιλώντας σε νομισματικό συνέδριο στο Βερολίνο, η ΕΚΤ δεν μπορεί να αγοράσει ομόλογα από την πρωτογενή αγορά, ωστόσο εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά. 
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα έχει πολλά εργαλεία στη διάθεσή της, στα πλαίσια του καταστατικού της, το οποίο επιτρέπει αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει «φουντώσει» ης συζήτηση για περαιτέρω «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΚΤ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό της ευρωζώνης και το ισχυρό ευρώ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει μείωση του βασικού επιτοκίου από το ιστορικό χαμηλό του 0,25% και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης