Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διόρθωση 10-15% αναμένει για τη Wall στο γ' 3μηνο η UBS - Τι εκτιμά για FTSE 100 και DAX

tags :
Διόρθωση 10-15% αναμένει για τη Wall στο γ' 3μηνο η UBS - Τι εκτιμά για FTSE 100 και DAX
Ράλι αναμένει στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαϊου τόσο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όσο και για τη Wall η UBS σε πρόσφατη τεχνική της ανάλυση.
Αναφορικά με την πορεία του S&P 500, του δείκτη - βαρόμετρο της Wall, o οίκος εκτιμά ότι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα θα σημειωθεί μια σχετική αδυναμία, προτού αρχίσει και πάλι να κινείται ανοδικά με την έλευση του Μαϊου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οίκος κάνει ειδική αναφορά στα ιστορικά δεδομένα του "χρηματιστηριακού" Απριλίου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον τρίτο καλύτερο μήνα του έτους για τη Wall, γεγονός που αποκλείει έως ένα σημείο μια σημαντική υποχώρηση των αμερικανικών δεικτών.
Η UBS διατηρεί αμετάβλητη την τιμή στόχο για τον S&P 500 μεταξύ των 1.350 και 1.400 μονάδων, ενώ δηλώνει bullish για την αμερικανική αγορά, η οποία αναμένεται ωστόσο να καταγράψει διόρθωση της τάξης του 10 - 15% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ευρώπη
Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι τώρα είναι η ώρα για την ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά να "πάρει μια ανάσα", προτού αρχίσει να κινείται ανοδικά τον μήνα Μάιο, ακολουθώντας την πορεία της Wall.

FTSE 100
O χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου δεν αποκλείεται να "δοκιμάσει" τα υψηλά των 6.100 μονάδων του Φεβρουαρίου, ωστόσο η UBS εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο είναι μια προσωρινή "ανάπαυλα" πριν αρχίσει να κινείται πάλι ανοδικά στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαϊου.

DAX 30

Ακολουθώντας τη γενικότερη κίνηση των αγορών και ο χρηματιστηριακός δείκτης της Φρανκφούρτης αναμένεται να "πάρει μια ανάσα" βραχυπρόθεσμα, ώστε επίσης να αρχίσει να κινείται ανοδικά, με την έλευση του 5ου μήνα του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης