Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής δεν λύνει τα προβλήματα

Praet (ΕΚΤ): Η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής δεν λύνει τα προβλήματα
Η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δε θα λύσεις τις δομικές ανισορροπίες της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόσφατα εκλεχθείς στο ΔΣ της ΕΚΤ, Peter Praet, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να εστιάσουμε στην σταθερότητα των τιμών για να «εξουδετερώσουμε» τις πιέσεις από την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.
Ο Βέλγος κεντρικός τραπεζίτης θεωρεί ότι υπερέχουν οι αποφάσεις για σταθερότητα του πλαισίου της ΕΚΤ, να παραμείνει σταθερό το περιβάλλον ώστε η οικονομία να μην επηρεαστεί από τις διεθνείς τιμές των εμπορευμάτων.
Αναφορικά με τα σενάρια περί διάσπασης της ευρωζώνης, ο Praet απέρριψε τους υποστηρικτές των ιδεών αυτών, δηλώνοντας ότι μερικές φορές διαβάζει κανείς «σενάρια αποκάλυψης» για την ευρωζώνη. Μπορεί απλά να δει κάποιος τα στοιχεία που ανακοινώνονται, για να καταλάβει ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι απίθανη, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, δεν παρέλειψε να συστήσει στον τραπεζικό κλάδο να ενισχύσει την κεφαλαιακή του επάρκεια ώστε να παραμείνει ισχυρός έναντι των ενδεχόμενων προκλήσεων, ενώ κάλεσε τους «αδύναμους κρίκους» του κλάδου να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε να ακολουθήσουν τη γενικότερη εικόνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης