Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιτήσεις για δάνεια 90 δις δολ. έλαβαν οι ιαπωνικές τράπεζες από τις επιχειρήσεις της χώρας

Αιτήσεις για δάνεια 90 δις δολ. έλαβαν οι ιαπωνικές τράπεζες από τις επιχειρήσεις της χώρας
Ποσό 90 δισ. δολαρίων εκτιμάται ότι θα χρειαστούν σε δάνεια από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές τράπεζες οι επιχειρήσεις της χώρας, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις απώλειες ρεκόρ από το σεισμό και το τσουνάμι του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, η Bank of Tokyo-Mitsubishi έλαβε αιτήσεις για δάνεια ύψους 7,5 τρισ. γιεν, σύμφωνα με τον Shinya Matsumoto, εκπρόσωπο της μεγαλύετερης τράπεζας της Ιαπωνίας, ενώ αιτήσεις για τα ίδια ποσά έλαβαν και η Sumitomo Mitsui Banking και η Mizuho Corporate Bank.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ιαπωνίας, που αναζητούν άμεσα κεφάλαια για τη στήριξη των υπεργολάβων και των θυγατρικών, αυξάνουν πιθανώς τη ζήτηση των δανείων, σύμφωνα με τον Hidenori Suezawa, τον επικεφαλής στρατηγικής στην Nikko Securities στο Τόκιο. «Αυτά είναι κυρίως δάνεια που θα βοηθήσουν να κρατηθούν τουλάχιστον σε λειτουργία οι επιχειρήσεις, που υπολειτουργούν, ως άμεση συνέπεια των καταστροφών που σημειώθηκαν από το σεισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Suezawa.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα μόλις, η World Bank ανέφερε ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη δεν πρέπει να βασιστεί στον επαναπατρισμό κεφαλαίων, αλλά να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό της δημοσιονομικής της πολιτικής, προκειμένου να δει την έξοδο από την κρίση που βιώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης