Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τροχιά ύφεσης η οικονομία της Αυστραλίας

Σε τροχιά ύφεσης η οικονομία της Αυστραλίας
Σε τροχιά ύφεσης βρίσκεται η οικονομία της Αυστραλίας, με τους περισσότερους κλάδους να ολισθαίνουν. Το κοινοπολιτειακό θησαυροφυλάκιο της χώρας προβλέπει ανάπτυξη της οικονομίας κατά 4% το 2011, με το α’ τρίμηνο του έτους, ωστόσο, να είναι αρνητικό.
Οι βασικοί κλάδοι της οικονομίας της Αυστραλίας (λιανικές πωλήσεις, οικοδομικός κλάδος, στεγαστικός κλάδος) πιέζονται από τα υψηλά επιτόκια, την τιμή του αυστραλιανού δολαρίου που σημείωσε ραγδαία άνοδο, την περιορισμένη κατανάλωση, την υψηλή τιμή των καυσίμων αλλά και τις φυσικές καταστροφές.
Τους προβληματικούς κλάδους επισκιάζουν οι κερδοφόρες δραστηριότητες της αυστραλιανής βιομηχανίας μεταλλευμάτων, σύμφωνα με τους αναλυτές. Παράλληλα, η πτώση της ανεργίας κάτω από το 5%, δεν σημαίνει απαραίτητα σταθερή ανάπτυξη, αφού οι προσλήψεις παρουσιάζονται μόνο σε ορισμένους κλάδους.
Οι οικονομικοί παράγοντες της Αυστραλίας εκτιμούν, ότι η ανισόπεδη ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας απειλεί τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, που φιλοδοξεί να απαλείψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού το οικονομικό έτος 2012-2013. Η κυβέρνηση Γκίλαρντ θα προβεί σε περικοπές των παροχών των πολιτών για να μπορέσει να καλυφθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης