Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marcuard: Ίσως τελικά η Fed να μην μπορεί να ανακόψει την πτώση του δολαρίου

Marcuard: Ίσως τελικά η Fed να μην μπορεί να ανακόψει την πτώση του δολαρίου
Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν πάρει τα κατάλληλα μαθήματα από την εμπειρία του 1970 για τη σταθερότητα των τιμών, αναφέρει σε νέο της report η GaveKal Research, επενδυτικός βραχίονας της γαλλικής Marcuard, επικρίνοντας τη διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων από τις περισσότερες κεντρικές τράπεζες.
Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς έχουν στραφεί ενάντια στη Fed για την πτώση του δολαρίου. Με αυτή την τακτική, τράπεζες όπως οι Κεντρικές του Καναδά, της Κορέας και της Ινδονησίας διατηρούν χαμηλά τα επιτόκια παρόλο που η ανάπτυξη φαίνεται ότι έχει εδραιωθεί, με τον κίνδυνο δημιουργίας νέας φούσκας που μπορεί να οδηγήσει σε νέα κατάρρευση του συστήματος σε αυτές τις χώρες.  Με άλλα λόγια, έχουν συνδέσει την νομισματική τους πολιτική με αυτήν της Fed, κινδυνεύοντας οι ίδιες από δύο σημαντικές προκλήσεις:
1)Ακόμη και αν η Fed σύντομα δώσει το σήμα για έναρξη της περιόδου ομαλοποίησης, θα περάσει αρκετός καιρός ώστε τα επιτόκια να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Η επίδραση, παράλληλα, των προγραμμάτων νομισματικής χαλάρωσης, τα επονομαζόμενα QE, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη καθυστερώντας έτσι την «ομαλοποίηση».
2)Το θα συμβεί εάν ακόμη και η Fed αυξήσει τα επιτόκια και σταματήσει τα έκτακτα προγράμματα, το δολάριο συνεχίσει να υποχωρεί. Με άλλα λόγια τι θα συμβεί εάν η πτώση του δολαρίου δείξει ότι η διαχείριση του δεν είναι στη Fed αλλά στις προοπτικές της αμερικανικής κυβέρνησης και του υψηλού της δανεισμού;
Η GaveKal καταλήγει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν κατά νου και αυτήν την προοπτική και όλες τις συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης στο εξής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης