Τελευταία Νέα
Διεθνή

Helmut Schmidt (πρώην γερμανός καγκελάριος) - Προειδοποιεί για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της κρίσης στην Ουκρανία

Helmut Schmidt (πρώην γερμανός καγκελάριος) - Προειδοποιεί για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της κρίσης στην Ουκρανία
Εν μέρει υπεύθυνη η Ε.Ε. για την επιδείνωση της κρίσης στη χώρα, τόνισε ο πρώην γερμανός καγκελάριος
(upd)Για τον κίνδυνο ξεσπάσματος ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου προειδοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Helmut Schmidt, κατηγορώντας παράλληλα τις Βρυξέλλες ότι φέρουν μέρος της ευθύνης για την επιδείνωση της ουκρανικής κρίσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild που δημοσιεύεται σήμερα, Παρασκευή.
«Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914 μεγαλώνει μέρα με την ημέρα», σημείωσε ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος γεννήθηκε λίγο μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και υπηρέτησε στο γερμανικό στρατό κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Η κατάσταση μού φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη.
Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο (αυστριακής καταγωγής) συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του "Οι υπνοβάτες"», πρόσθεσε.
Παράλληλα, καταφέρθηκε εναντίον των υπαλλήλων και των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες, οι οποίοι «καταλαβαίνουν υπερβολικά λίγο» την εξωτερική πολιτική, τονίζοντας ότι «θέτουν την Ουκρανία ενώπιον της δήθεν επιλογής να αποφασίσει ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση».
Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Βρυξέλλες «ανακατεύονται υπερβολικά στην εξωτερική πολιτική, ενώ οι περισσότεροι από τους ευρωπαίους επιτρόπους μόλις που την κατανοούν».
Μάλιστα, όπως σημειώνει, «το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η απόπειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενσωματώσει την Ουκρανία και μετά και τη Γεωργία. Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία βρίσκεται εκτός της Ευρώπης. Πρόκειται για μεγαλομανία. Δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για να αντισταθμισθεί η εξουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «που αποτελείται από 28 επιτρόπους και χιλιάδες γραφειοκράτες», ο πρώην γερμανός καγκελάριος καλεί σε ένα «πραξικόπημα» που θα έδινε περισσότερα προνόμια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνονας ότι «αυτό θα επιτύχει μόνον αν το κοινοβούλιο εξεγερθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης