Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στη Wall Street - Στο ψυχολογικό όριο των 1.885 μονάδων ο S&P 500

tags :
Ήπια κέρδη στη Wall Street - Στο ψυχολογικό όριο των 1.885 μονάδων ο S&P 500
Στο +0,13% ο Dow
Με ήπια κέρδη τερμάτισαν σήμερα, Δευτέρα, οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές ωστόσο, να παραμένουν επιφυλακτικοί ελέω των πρόσφατων μικτών μακροοικονομικών μεγεθών.
Ειδικότερα, ο Dow ενισχύθηκε στο +0,13% και τις 16.512 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,86% και τις 4.126 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,38% και τις 1.885 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ υποχώρησε στο -2,31% και τα 2,96 δολάρια.
Νωρίτερα, τον επόμενο χρόνο, δηλαδή το 2015, αναμένει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed, o John Williams, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας.
«Η αύξηση των επιτοκίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2015, θα συνιστά μέρος της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επισήμανε πως η ολοκλήρωσή του έχει προγραμματιστεί για το δ’ 3μηνο του 2014.
Τέλος, αισιόδοξος για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, γνωστός στην Ελλάδα από τις αποκαλύψεις για το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Μιλώντας σε εκδήλωση του think tank Politico, ο Αμερικανός οικονομολόγος έκανε λόγο για εξαιρετικά χαμηλές πιθανότητες εμφάνισης ακόμη μίας οικονομικής κρίσης.
«Χάρη στις μεταρρυθμίσεις, είναι απίθανο να ζήσουμε μία ακόμη οικονομική κρίση» επισήμανε χαρακτηριστικά.
«Αναμφίβολα η οικονομία είναι ισχυρότερη εν συγκρίσει με 4 χρόνια πριν» σημείωσε, προειδοποιώντας ωστόσο, πως ορισμένες προκλήσεις όπως η ανισότητα, η φτώχεια και το «διαρρηγμένο» πολιτικό σύστημα, παραμένουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης