Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα στη Wall - Πτώση 137 μονάδων για τον Dow λόγω… Fed

tags :
Αρνητικά πρόσημα στη Wall - Πτώση 137 μονάδων για τον Dow λόγω… Fed
Στο -0,83% ο βιομηχανικός δείκτης
Σημαντικές απώλειες κατέγραψε σήμερα, Τρίτη, η Wall Street, στον απόηχο των δηλώσεων περί τάχιστης αύξησης των επιτοκίων της Fed.
Ειδικότερα, ο Dow υποχώρησε στο -0,83% και τις 16.374 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,70% και τις 4.097 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,65% και τις 1.873 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της υποχώρησε στο -0,34% και τα 2,96 δολάρια.
Νωρίτερα, για σαφή χρονική απόσταση μεταξύ της ολοκλήρωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων και της πρώτης αύξησης των επιτοκίων, έκανε λόγο ο William Dudley, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fed.
«Ο χρόνος μεταξύ της ολοκλήρωσης της ποσοτικής χαλάρωσης και της αύξησης των επιτοκίων θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένος» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
«Η πρώτη αύξηση των επιτοκίων θα επέλθει ταχύτερα, εάν επιταχυνθεί η ανάπτυξη. Ωστόσο, θα καθυστερήσει εάν πληθωρισμός και ανεργία εξακολουθούν να συνιστούν πρόβλημα» εξήγησε εν συνεχεία.
Την ίδια ώρα, ο Charles Plosser, έτερο μέλος του Δ.Σ. της Fed, κατέστησε πιθανή την ταχύτερη του αναμενομένου, αύξηση των επιτοκίων, εξαιτίας της ισχυρής ανάκαμψης της αγοράς εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης