Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τις τράπεζες της Ευρώπης

Στόχος η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τις τράπεζες της Ευρώπης
Μέσα στην επόμενη δεκαετία οι τράπεζες της Ευρώπης θα προσπαθήσουν να βγάλουν από πάνω τους το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν, διαθέτοντας πακέτα δανείων αξίας 1,3 τρισ. ευρώ στην αγορά.
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Price Water House, τα 1,3 τρισ. ευρώ αποτιμώνται σε 2,600 ευρώ ανά πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσπάθεια των τραπεζών να συρρικνώσουν τους ισολογισμούς τους μετά την οικονομική κρίση, επιβαρύνεται από τα χάσμα μεταξύ αγοραστών και πωλητών στην αγορά, καθώς οι προσδοκίες των τιμών είναι αποτελούν ένα σημαντικό εμπόδιο για περισσότερες προσφορές, εκτιμούν οι αναλυτές της Price Water House.
«Η χαμηλή τιμή είναι καθοριστικός παράγοντας, το ίδιο, όμως, ισχύει και για την στρατηγική ανάλυση, καθώς απαιτείται επιμέλεια των δεδομένων που δίνονται για ένα καλύτερο επιχειρηματικό κλίμα, που δεν θα επιβραδύνει σημαντικά τα πράγματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.
Την παρούσα περίοδο, οι τράπεζες είναι αντιμέτωπες με την πρόκληση των αυξανόμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία κατά το 2010 αυξήθηκαν 15% σε σχέση με το 2009. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2010 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη Γερμανία ανήλθαν σε 225 δισ. ευρώ, στη Βρετανία σε 175 δισ. ευρώ, στην Ιρλανδία σε 109 δισ. ευρώ και στην Ισπανία σε 103 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης