Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή ώθηση από την… Fed – «Άλμα» 156 μονάδων για τον Dow

tags :
Ισχυρή ώθηση από την… Fed – «Άλμα» 156 μονάδων για τον Dow
Στο +0,97% ο βιομηχανικός δείκτης
Με θετικά πρόσημα υποδέχθηκε τα πρακτικά της Fed, η Wall Street, με τους επενδυτές να ανακουφίζονται από την προς ώρα αναβολή της ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής.
Ειδικότερα, ο Dow ενισχύθηκε στο +0,97% και τις 16.533 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,85% και τις 4.132 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,81% και τις 1.880 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο στο +5,42% και τα 3,11 δολάρια.
Νωρίτερα, σταθεροποίηση του πληθωρισμού και αρκετούς κινδύνους για την αμερικανική ανάπτυξη, διαπιστώνει η Fed, στο περιθώριο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed στις 30 Απριλίου.
Βάσει των δημοσιευθέντων πρακτικών, η Fed διαπιστώνει σταθεροποίηση των δεικτών πληθωρισμού, αν και ορισμένα στελέχη εκφράζουν ανησυχίες για τον ήπιο ρυθμό.
Παράλληλα, εκφράζονται ανησυχίες για ενδεχόμενους κινδύνους, οι οποίοι θα πλήξουν την αμερικανική ανάπτυξη.
Όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, καθίσταται αναγκαία η ευελιξία κινήσεων, δίχως ωστόσο, να συγκεκριμενοποιούνται οι συνθήκες και οι όροι εξόδου από την ποσοτική χαλάρωση.
Τέλος, τις αρνητικές συνέπειες της επί μακρόν περιόδου χαμηλών επιτοκίων, εξήρε η Esther L. George, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fed.
«Το να διατηρούνται τα χαμηλά επιτόκια για ένα τόσο μεγάλο διάστημα, διαθέτει πληθώρα επιδράσεων» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, η Esther L. George έκανε λόγο για αχαρτογράφητα νερά.
Την ίδια ώρα, ο Narayana Kocherlakota, έτερο μέλος της Fed, υποστήριξε πως η κεντρική τράπεζα έχει θέσει ως στόχο, την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2% έως το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης