Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουριστική «έκρηξη» στην Ισπανία – Υποδέχθηκε 15 εκατ. τουριστές σε μόλις 4 μήνες (+9,2%)

Τουριστική «έκρηξη» στην Ισπανία – Υποδέχθηκε 15 εκατ. τουριστές σε μόλις 4 μήνες (+9,2%)
Μόνον τον Απρίλιο καταγράφηκε άνοδος 13,2%
Τουριστική «έκρηξη» καταγράφεται στην Ισπανία, με τον κλάδο που το 2013 κατέγραψε ρεκόρ, να συνεχίζει και φέτος να σημειώνει ιστορικά υψηλά στις αφίξεις ξένων ταξιδιωτών.
Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Απριλίου, ήτοι μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, η Ισπανία υποδέχθηκε 15,3 εκατ. τουρίστες, κάτι που καταδεικνύει δυναμική αύξηση 9,2% ή περίπου 1,3 εκατ. περισσότερους ταξιδιώτες έναντι του περυσινού αντίστοιχου διαστήματος, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα από το υπουργείo Βιομηχανίας.
Ο κλάδος συνεχίζει να επωφελείται από το γεγονός ότι πολλοί τουρίστες αποφεύγουν να επισκεφθούν άλλες χώρες της Μεσογείου ως τουριστικούς προορισμούς εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας σε κάποιες χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Το υπουργείο προβλέπει ότι φέτος θα καταγραφεί νέο ρεκόρ στον τουρισμό, με τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα να φθάνουν στο τέλος του 2014 στα 63 εκατομμύρια, ήτοι 5,6% πάνω από το ρεκόρ των 60,6 εκατ. τουριστών που είχε καταγραφεί το 2013.
Κατά τη διάρκεια του Απριλίου οι αφίξεις τουριστών σημείωσαν άνοδο 13,2%, μέχρι τα 5,3 εκατ. τουρίστες, ένα στοιχείο ωστόσο που εν μέρει επηρεάζεται από το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα έπεσε τον Απρίλιο, όταν πέρυσι ήταν τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης