Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg - Οι Ευρωσκεπτικιστές χρησιμοποιούν τις εκλογές για να προκαλέσουν φασαρία στις εθνικές κυβερνήσεις - Πιο ευάλωτη είναι η ελληνική

Bloomberg - Οι Ευρωσκεπτικιστές χρησιμοποιούν τις εκλογές για να προκαλέσουν φασαρία στις εθνικές κυβερνήσεις  - Πιο ευάλωτη είναι η ελληνική
Ένα ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απειλήσει την κυβέρνηση και να οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρες εθνικές εκλογές
"Κλυδωνισμούς στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σε εθνικό επίπεδο, αναμένεται να επιφέρει η άνοδος των ποσοστών των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, στις κρίσιμες Ευρωεκλογές της Κυριακής", υποστηρίζει, σε νέο δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, τo αίσθημα που κυριαρχεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένα "αυτή η φορά είναι διαφορετική...".
Αυτή η φορά είναι διαφορετική γιατί η Ευρώπη δίνει τη μάχη να ξεφύγει πλήρως από την ευρωπαϊκή κρίση, τη λιτότητα, την ανεργία.
"Τα αντιευρωπαϊκά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα θα χρησιμοποιήσουν τις Ευρωεκλογές για έναν και μόνο λόγο: Για να προκαλέσουν θόρυβο, για να τραβήξουν την προσοχή και για να αυξήσουν τις πιέσεις στις εθνικές κυβερνήσεις", δηλώνει στο πρακτορείο ο Mujtaba Rahman, διευθυντής του Eurasia Group.
Σύμφωνα με το Bloomberg, από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις η πιο ευάλωτη είναι του Αντώνη Σαμαρά στην Ελλάδα, τη χώρα που μαστίζεται από την υψηλότερη ανεργία στο σύνολο της Ευρώπη.
"Ένα ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που επιθυμεί λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μπορεί να απειλήσει την κυβέρνηση και να οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρες εθνικές εκλογές", προειδοποιεί το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης