Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Merkel - Yatsenyuk (Πρωθυπουργός Ουκρανίας) την Τετάρτη - Στο επίκεντρο η κατάσταση στην Αν. Ευρώπη

Συνάντηση Merkel - Yatsenyuk (Πρωθυπουργός Ουκρανίας) την Τετάρτη - Στο επίκεντρο η κατάσταση στην Αν. Ευρώπη
«Οι (προεδρικές) εκλογές στην Ουκρανία φυσικά θα παίξουν ρόλο» σε αυτές τις συζητήσεις σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση
Με τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Ουκρανίας Α. Yatsenyuk  πρόκειται να συναντηθεί την Τετάρτη η γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel στο Βερολίνο.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι ηγέτες της Γεωργίας και της Μολδαβίας.
Ο Yatsenyuk, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και ο ομόλογός τους της Μολδαβίας Γιούριε Λεάνκα θα δειπνήσουν με την Μerkel και θα συζητήσουν για την κατάσταση στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης.
«Οι (προεδρικές) εκλογές στην Ουκρανία φυσικά θα παίξουν ρόλο» σε αυτές τις συζητήσεις, τόνισε εκπρόσωπος Τύπου.
Εξάλλου στο θέμα αυτό θα αναφερθούν την προηγουμένη οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για μια άτυπη σύνοδο κορυφής.
Το Βερολίνο θεωρεί τις εκλογές της Κυριακής στην Ουκρανία ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σταθεροποίηση της χώρας.
Εξάλλου σήμερα η Merkel ζήτησε από τον ρώσο πρόεδρο V. Putin να αναγνωρίσει την εκτίμηση που θα κάνει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) όσον αφορά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας αυτής.
Η Ουκρανία βρίσκεται πλέον στην αρπάγη ενός «αληθινού εμφυλίου πολέμου», προειδοποίησε από την πλευρά του Putin λιγότερες από 48 ώρες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης