Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαιωμένος για την πολιτική της λιτότητας, δηλώνει ο W. Schaeuble! – Σταθεροποίησε επιτυχώς την Ευρωζώνη

Δικαιωμένος για την πολιτική της λιτότητας, δηλώνει ο W. Schaeuble! – Σταθεροποίησε επιτυχώς την Ευρωζώνη
Παγκοσμιοποίηση και τεχνολογία οι... υπαίτιοι της υψηλής ανεργίας
Των πολιτικών της λιτότητας και της δημοσιονομικής προσαρμογής υπεραμύνθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, ο 71χρονος πολιτικός εξήρε τα αποτελέσματα της ασκούσας πολιτικής, καθώς όπως υπογράμμισε «η πολιτική για την σταθεροποίηση της Ευρωζώνης αποδείχθηκε επιτυχής».
Με τους ευρωσκεπτικιστές να δρέπουν τους καρπούς της έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας και την ανεργία να βρίσκεται στο 12%, ο W. Schaeuble επισήμανε πως «το φαινόμενο της ανεργίας παρατηρείται σε όλες της προηγμένες χώρες και δεν συνιστά αποκλειστική αρρώστια της Ευρωζώνης».
«Η ανεργία οφείλεται στις δραματικές αλλαγές της αγοράς εργασίας, οι οποίες αποδίδονται στην πρόοδο της τεχνολογίας» εξήγησε εν συνεχεία, συμπληρώνοντας πως η παγκοσμιοποίηση του εργατικού προσωπικού «βλάπτει» εξίσου την απασχόληση.
Όσον αφορά τη Ρωσία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την επίταση των πιέσεων προς τη Μόσχα και την ενίσχυση των προσπαθειών σταθεροποίησης της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης