Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί ξανά ο Erdogan - «Θα κάνουμε μνημόσυνα για κάθε νεκρό; Είναι θέμα του παρελθόντος... Πέθανε και τέλος!»

Προκαλεί ξανά ο Erdogan - «Θα κάνουμε μνημόσυνα για κάθε νεκρό; Είναι θέμα του παρελθόντος... Πέθανε και τέλος!»
Αναφερόμενος σε 15χρονο διαδηλωτή που έχασε την ζωή του
Προκαλεί ξανά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Tayip Erdogan, δηλώνοντας ότι εξεπλάγη από την... «ψυχραιμία» των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια αιματηρών συγκρούσεων σε συνοικία της Κωνσταντινούπολη, όπου έχασαν την ζωή τους δύο άνθρωποι.
Μάλιστα για τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από οκτώ μήνες σε κώμα, όταν στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί χτυπήθηκε από μεταλλικό περίβλημα δακρυγόνου δήλωσε ότι «είναι θέμα του παρελθόντος»!
«Για όνομα του Θεού, θα πρέπει η αστυνομία να παραμένει αδρανής απέναντι σε όλα αυτά; Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να έχουν τόση ψυχραιμία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εrdogan στην Άγκυρα, κατά τη συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος του AKP την Παρασκευή.
Για τον Ελβάν ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε: «Θα κάνουμε μνημόσυνα για κάθε νεκρό; Είναι θέμα του παρελθόντος... Πέθανε και τέλος!»
Την Πέμπτη, στo Οκμεϊντανί, έγινε επιμνημόσυνη τελετή και για τα θύματα της τραγωδίας στο ανθρακωρυχείο της Σόμα και για τον Ελβάν, προτού η αστυνομία διαλύσει βίαια τους συγκεντρωμένους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης