Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικές διεργασίες και στην Ισπανία μετά τις ευρωεκλογές – Έκτακτο συνέδριο των Σοσιαλιστών με θέμα ηγεσίας μετά τα δυσμενή αποτελέσματα

Πολιτικές διεργασίες και στην Ισπανία μετά τις ευρωεκλογές – Έκτακτο συνέδριο των Σοσιαλιστών με θέμα ηγεσίας μετά τα δυσμενή αποτελέσματα
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 19-20 Ιουλίου
Σημαντικές είναι οι πολιτικές διεργασίες ανά την Ευρώπη, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Στην Ισπανία, μετά τα δυσμενή αποτελέσματα για το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), το οποίο έχασε το ένα τρίτο της δύναμής του στην Ευρωβουλή, αν και αναδείχθηκε δεύτερο, ανακοινώθηκε σήμερα η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για τον Ιούλιο με κύριο θέμα την εκλογή νέας ηγεσίας.
Όπως επισήμανε σήμερα, Δευτέρα, ο ηγέτης του κόμματος, Αλφρέδο Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα, θα αποχωρήσει από τη θέση και θα συγκληθεί έκτακτο συνέδριο τον Ιούλιο προκειμένου να υπάρξει ανανένωση στην ηγεσία του κόμματος, μετά τα άσχημα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές.
Το συνέδριο, όπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου, θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιουλίου, προκειμένου να εκλεγεί νέα ηγεσία.
«Το αποτέλεσμα είναι ανησυχητικό. Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην Ευρώπη προς τα Αριστερά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες γυρίζουν την πλάτη τους στην Ευρώπη.
«Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την τριπλή κρίση: κρίση κοινωνική, κρίση εδαφική και κρίση του πολιτικού συστήματος», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει κρίση πολιτική, που επηρεάζει κυρίως τα δύο πρώτα κόμματα στην Ισπανία (σ.σ. το Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό), που αποτελούν την καρδιά του ισπανικού πολιτικού συστήματος».
Σημειώνεται ότι από την πανωλεθρία που υπέστη το κόμμα στις γενικές εκλογές του 2011 υπό την ηγεσία του Ρουμπαλκάμπα, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος έχει δεχθεί πολλές πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματος προκειμένου να υπάρξει ανανέωση ηγεσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης