Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητη η τιμή του πετρελαίου, στον απόηχο της συγκράτησης των τιμών στην Κίνα

Αμετάβλητη η τιμή του πετρελαίου, στον απόηχο της συγκράτησης των τιμών  στην Κίνα
Στα 122 δολάρια ανά βαρέλι διαπραγματεύεται η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, παραμένοντας αμετάβλητη, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας, που παραμένει υψηλά, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει φρένο στον πληθωρισμό.
Η ισχυρή ανάπτυξη του δεύτερου μεγαλύτερου καταναλωτή πετρελαίου μπρεντ στον κόσμο, διαμορφώνει αναπόφευκτα τη ζήτηση, ωστόσο, ανατροφοφδοτεί τις ανησυχίες ότι το Πεκίνο θα προβεί σε αυστηρότερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της χώρας, για να επιβραδύνει την κατανάλωση.
«Με τον δείκτη τιμών καταναλωτή πάνω από τα επιθυμητά επίπεδα που έχει ως στόχο η κυβέρνηση, η εγχώρια τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει υπό έλεγχο, επιδοτώντας έμμεσα την αύξηση κατανάλωσης. Και αυτό αποτελεί καλό οιωνό για υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο, σε βραχυπρόθεσμο διάστημα», δήλωσε ο Gordon Kwan, επικεφαλής της έρευνας για την ενέργεια της Mirae Assets Securities στο Χονγκ Κονγκ.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε, ότι οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώνονται σε χαμηλές τιμές, εν μέσω ανησυχιών ότι θα διακοπεί ο εφοδιασμός πετρελαίου λοσο συνεχίζεται η πολιτική κρίση στη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης