Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι για αύξηση του πληθωρισμού στη Μ. Βρετανία λόγω της αποδυνάμωσης της στερλίνας

Φόβοι για αύξηση του πληθωρισμού στη Μ. Βρετανία λόγω της αποδυνάμωσης της στερλίνας
Επιβράδυνση του πληθωρισμού της Μεγάλης Βρετανίας, προβλέπει ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Sentance, καθώς η στερλίνα εξασθενεί. Η αποδυνάμωση του εθνικού νομίσματος της χώρας απειλεί να ωθήσει τον πληθωρισμό πάνω από το 5%, ενισχύοντας την ανάγκη για υψηλότερα επιτόκια.
«Υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για περαιτέρω ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό το προσεχές έτος» τόνισε σε συνέντευξή του ο Sentence. Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ψήφισε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κάθε μήνα από τον περασμένο Ιούνιο. Θα είχαμε περισσότερο εισαγόμενο πληθωρισμό αν η στερλίνα ήταν ισχυρότερη. Συνεπώς, έχει αντίκτυπο στις καταναλωτικές δαπάνες, σημείωσε επίσης, ο Sentance.
Η ενίσχυση της στερλίνας από την αύξηση των επιτοκίων δεν θα είναι μια «δυσάρεστη εξέλιξη» για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Ενώ, οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν απροσδόκητα στο 4% τον Μάρτιο, παραμένει στο διπλάσιο του στόχου της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας.
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά τις δηλώσεις του αξιωματούχου της BoE, η στερλίνα ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,6359 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης